Stekt halloumi med smørdampet asparges og sommerkål, servert med bløtkokte egg og aioli
25-35
Glutenfri
Vegetar

Stekt halloumi med smørdampet asparges og sommerkål, servert med bløtkokte egg og aioli

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • smør
  • olje
  • salt

Syltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss

Bløtkokte egg

egg
Egg (Egg)
2 stk

Smørdampet asparges og sommerkål

sommerkål
Sommerkål
½ stk
asparges
Asparges
100 g
Vann
2 dl
Smør (Melk)
1 ss

Stekt halloumi og sprø kjerner

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g
kjerneblanding
Kjerneblanding
½–1 pakke

Til servering

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 856 kcal
  • Fett 64 g
  • Karbohydrater 32 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er det fint vær ute, kan halloumien også grilles! Kutt hallomien i skiver, pensle de med litt olje og grill de på direkte varme i 1 minutt på hver side.

  1. Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
  2. Bløtkokte egg: Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6 minutter. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
  3. Smørdampet asparges og sommerkål: Del kålen i to båter gjennom stilkfestet. Brekk av nederste delen av aspargesene og del hver asparges i tre. Ha 2 dl vann, 1 ss smør og 1 ts salt i en stekepanne, og kok opp. Legg i kålen og aspargesene. Dekk kjelen med lokk og kok grønnsakene i 2 minutter. Ta av varmen, hell av vannet, og dekk med lokk fram til servering.
  4. Stekt halloumi og sprø kjerner: Kutt halloumien i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek halloumien i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i kjerneblandingen det siste minuttet.
  5. Til servering: Server aiolien til retten.