Sommerlige retter
Glutenfri
Kyllinggyrostallerken med middelhavspoteter, tzatziki og tomatsalat
4.24 (276)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
Persillade
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Kalamataoliven
1 pakke
Kyllinggyros
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 752 kcal
- Fett: 48 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn kryddermiksen når det gjenstår omtrent 5 minuttene av steketiden.
Skyll hele agurken og riv halvparten på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha den i en serveringsskål. Bland inn yoghurten, 1 ss olivenolje og smak til med persilladen.
Skyll ruccolaen og tomaten, og skrell rødløken. Kutt tomaten, rødløken og resten av agurken i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål og vend inn ruccola og oliven.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllinggyroskjøttet i omtrent 3 minutter. Rør litt rundt underveis så kjøttet blir stekt på begge sider. Krydre med salt og pepper.
God middag!
Vel bekomme!