Kyllinggyrostallerken med middelhavspoteter, tzatziki og tomatsalat

Sommerlige retter

Glutenfri

Kyllinggyrostallerken med middelhavspoteter, tzatziki og tomatsalat

4.24 (276)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Kryddermiks med fennikel og pepper
½ pakke
(Sennep)
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Olivenolje
1 ss
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Kalamataoliven
1 pakke
Kyllinggyros
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 752 kcal
  • Fett: 48 g
  • Karbohydrater: 43 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn kryddermiksen når det gjenstår omtrent 5 minuttene av steketiden.
 Skyll hele agurken og riv halvparten på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha den i en serveringsskål. Bland inn yoghurten, 1 ss olivenolje og smak til med persilladen. 
 Skyll ruccolaen og tomaten, og skrell rødløken. Kutt tomaten, rødløken og resten av agurken i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål og vend inn ruccola og oliven.       
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllinggyroskjøttet i omtrent 3 minutter. Rør litt rundt underveis så kjøttet blir stekt på begge sider. Krydre med salt og pepper.   
God middag! 
Vel bekomme!