Elgkarbonader i steinsoppsaus med fløtepoteter, gulrøtter, brokkoli og blomkål
Glutenfri

Elgkarbonader i steinsoppsaus med fløtepoteter, gulrøtter, brokkoli og blomkål

4.35 (214)
Under 20 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • smør
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Sjampinjong
100 g
Elgkarbonader
360 g
(Melk, Laktose)
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 869 kcal
  • Fett: 58 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gratinér gjerne fløtepotetene med litt revet parmesan eller annen ost du liker.

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek fløtepotetene midt i ovnen 15–18 minutter, eller til de er gjennomvarme (se tips).
 Børst soppen fri for jord, og del den i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper, og legg soppen over på et fat. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Tilsett soppsausen og soppen, og gi sausen et raskt oppkok. 
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Kok gulrøttene og brokkoli-og blomkålbukettene i 3–4 minutter.
Vel bekomme!
God middag!