Elgkarbonader i steinsoppsaus med fløtepoteter, gulrøtter, brokkoli og blomkål
15-20
Glutenfri

Elgkarbonader i steinsoppsaus med fløtepoteter, gulrøtter, brokkoli og blomkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje
  • smør

Fløtepoteter

fløtepoteter
Fløtepoteter (Melk, Laktose)
400 g

Elgkarbonader i soppsaus

sjampinjong
Sjampinjong
100 g
elgkarbonader
Elgkarbonader (Melk, Laktose)
360 g
steinsoppsaus
Steinsoppsaus (Melk, Laktose)
1 pakke

Grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
brokkoli- og blomkålbuketter
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 869 kcal
  • Fett 58 g
  • Karbohydrater 49 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gratinér gjerne fløtepotetene med litt revet parmesan eller annen ost du liker.

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Fløtepoteter: Ha fløtepotetene i en ildfast form. Stek fløtepotetene midt i ovnen 15–18 minutter, eller til de er gjennomvarme (se tips).
  3. Elgkarbonader i soppsaus: Børst soppen fri for jord, og del den i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør. Stek soppen i 2–3 minutter, til den er gyllen. Smak til med salt og pepper, og legg soppen over på et fat. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek karbonadene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Tilsett soppsausen og soppen, og gi sausen et raskt oppkok. 
  4. Grønnsaker: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i tykke skiver. Kok gulrøttene og brokkoli-og blomkålbukettene i 3–4 minutter.
  5. Vel bekomme!