Krydret kjøttdeig i pitabrød med grønnsaker og yoghurtdressing

Krydret kjøttdeig i pitabrød med grønnsaker og yoghurtdressing

3.78 (81)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
Maiskorn
1 pakke
Finsnittet rødkål
100 g
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Kjøttdeig
300 g
Paprikakrydder
½ pakke
Tyrkisk krydder
½–1 pakke
Fullkornspita
4 stk
(Hvete, Rug)
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Lettmajones
½ pakke
(Egg)
Persillade
½ pakke
(Sulfitt)
Sukker
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 853 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 92 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.  
Grønnsaker. Sil laken av maisen. Ha rødkålen i en bolle og kna inn litt salt, sukker og 1 ts eddik. Skyll og kutt agurken og tomaten i terninger. Ha maisen, agurken og tomaten i separate skåler. 
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter og tilsett paprikakrydderet og det tyrkiske krydderet. Stek videre i 2–3 minutter, til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
Stek pitabrødene som anvist på pakken.
Rør sammen yoghurten, lettmajonesen, hvitløkskrydderet, ½ ts sukker og litt salt og pepper i en skål.
Vel bekomme!
God middag!