Taco med ristede kikerter, syltet rødløk, koriander- og pasjonsfruktsalsa og chilimajones
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Taco med ristede kikerter, syltet rødløk, koriander- og pasjonsfruktsalsa og chilimajones

4.13 (329)
Under 35 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • olivenolje
  • olje
  • salt
  • aluminiumsfolie
Rødløk
½ stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
3 ss
Vann
½ dl
Rødløk
½ stk
Koriander
½ bunt
Pasjonsfrukt
1 stk
Lime
½ stk
Olivenolje
½ ss
Kikerter
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Aromasopp
200 g
Three spice
1 pakke
Maistortillaer
1 pakke
Avokado
1 stk
Lime
½ stk
Finsnittet rødkål
100 g
Koriander
½ bunt
Chilimajones
⅓ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 747 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 21 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag en frisk guacamole av avokadoen hvis du vil.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Skrell og kutt løken i to. Kutt halve løken i tynne skiver. Kok opp 2 ss eddik med 3 ss sukker og ½ dl vann i en kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn løken. La den syltede rødløken trekke i laken frem til servering.
 Finhakk resten av rødløken. Skyll og finhakk hele korianderen. Del pasjonsfrukten i to, og skrap ut frøene med en skje. Bland sammen løken, halvparten av korianderen og pasjonsfruktfrøene i en skål, og smak til med 1 ss olivenolje og saften fra halve limen.
 Sil laken av kikertene og maisen, og skyll dem i kaldt vann. Børst soppen fri for jord, og del den i skiver. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen i omtrent 2 minutter, eller til den er gyllen. Ha i kikertene og maisen, og stek det i 2–3 minutter, eller til det er gyllent. Skru ned varmen til middels, smak til med tacokrydderet og salt. Stek videre i et par minutter til.
 Pakk maistortillaene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. 
Del avokadoen i skiver. Del resten av limen i båter, og server båtene til retten. Ha rødkålen, avokadoskivene, chilimajonesen og resten av korianderen i hver sin serveringsskål.
Nyt måltidet!
God middag!