Soppsuppe toppet med smørstekte kantareller, sprø grønnkål og hasselnøtter

Kantarell

Vegetar

Soppsuppe toppet med smørstekte kantareller, sprø grønnkål og hasselnøtter

3.82 (61)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Bygg
    ·
  • Havre
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Soyasaus
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Aromasopp
200 g
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Helmelk
8 dl
(Melk, Laktose)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Hasselnøtter
1 pakke
(Hasselnøtter)
Strimlet grønnkål
100 g
Grove bagetter
1 stk
(Sesamfrø, Bygg, Havre, Hvete)
Kantareller
100 g
Smør
1 ts
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 724 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 63 g
  • Protein: 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 150 grader varmluft.
Børst bort eventuelle jordrester fra soppen, og kutt dem i fire. Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og stek soppen i omtrent 3 minutter, til den slipper litt vann. Ha i litt olje, og stek løken og hvitløken sammen med soppen i omtrent 5 minutter. Rør inn steinsoppulveret og grønnsaksbuljongen. Hell over melken, og kok opp under omrøring. La den småkoke på lav varme i omtrent 10 minutter. 
Grovhakk hasselnøttene. Fordel grønnkålen og hasselnøttene på et stekebrett med bakepapir, og bland inn litt olje, salt og pepper. Sett brettet med grønnkålen og nøttene midt i ovnen, og legg bagettene på en rist  nederst i ovnen. Stek det hele i omtrent 10 minutter, eller til grønnkålen er sprø, og bagettene er gjennomvarme. 
 Børst bort eventuelle jordrester fra soppen. Riv de største i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Stek soppen i omtrent 3 minutter. Tilsett 1 ts smør, og stek videre i et lite minutt. Krydre med litt salt.  
Kjør suppen sammen med en stavmikser, til den blir jevn. Smak til med 1 ss soyasaus, pepper og eventuelt litt salt.
 Skjær bagetten i skiver. Topp suppen med grønnkålen, hasselnøttene og kantarellene, og server bagetten til. 
God middag!