Frijoles refritos med pico de gallo, tortillachips, crispy mais og syltet rødløk
Glutenfri
Vegetar

Frijoles refritos med pico de gallo, tortillachips, crispy mais og syltet rødløk

3.81 (128)
Under 30 min
15 Ingredienser
Frijoles refritos er en meksikansk bønnegryte, og sammen med en frisk salsa og sprø mais er dette en populær middagsrett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Rødvinseddik
  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olivenolje
  • salt
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
Mais
1 pakke
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Three spice
1 pakke
Rødvinseddik
1 ss
Vann
1 dl
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Sukker
3 ss
Koriander
½ bunt
Tomater
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
½ stk
Lime
½ stk
Tortillachips
1 pakke
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 634 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 20 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Sil laken av maisen. Fordel den utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olivenolje og salt. Stek maisen midt i ovnen i 18–20 minutter, til den er sprø.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter. Tilsett bønnene, tacokrydderet, 1 ss rødvinseddik, 1 dl vann og litt salt. Kok opp, og la det hele småkoke i 10–12 minutter. Kjør blandingen til en grov mos med en stavmikser eller en stekespade.
 Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
 Skyll, tørk og finhakk korianderen. Skyll og kutt tomatene i små biter. Skrell sjalottløken, og finhakk den og chilien. Bland sammen halvparten av korianderen, alle tomatene, sjalottløken og chilien i en serveringsskål. Smak til med salt, saften fra halve limen og litt olivenolje. 
Del resten av limen i båter, og server limebåtene, tortillachipsene, rømmen, resten av korianderen og den syltede rødløken til retten.
God middag!