Bakt laksefilet med småpoteter, eplesalsa og stekt sommerkål med reddiker

Kan grilles

Laktosefri
Glutenfri

Bakt laksefilet med småpoteter, eplesalsa og stekt sommerkål med reddiker

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje
Småpoteter
300 g
Sjalottløk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Lime
1 stk
Olivenolje
1 ss
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sommerkål
½ stk
Reddiker
1 bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 565 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 34 g
  • Protein: 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Er det fint vær? Tilbered laksen, kålen og potetene på grillen.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Kok potetene i lettsaltet vann i 15–18 minutter til de er gjennomkokte.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Skyll og kutt eplet i små terninger. Bland løken og eplet sammen i en serveringsskål med 1 ss olivenolje, og smak til med litt salt og saft fra limen.   
 Fordel laksen i en smurt ildfast form, og krydre med salt og pepper. Stek laksen midt i ovnen i 10–12 minutter, eller til den så vidt er gjennomstekt, men med en svak mørkerød kjerne.
 Skyll og kutt kålen i jevnstore båter gjennom stilkfestet. Skyll og kutt reddikene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kålen og reddikene i 3–4 minutter, og krydre med salt og pepper. Ha i 1 ss smør og bruk spiseskjeen til å øse det smeltede smøret over kålen og reddikene mens de steker.   
God middag!
God middag!