Stekt halloumi med smørdampet asparges og sommerkål, servert med bløtkokte egg og ramsløkaioli
Glutenfri
Vegetar

Stekt halloumi med smørdampet asparges og sommerkål, servert med bløtkokte egg og ramsløkaioli

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
  • sukker
  • smør
  • olje
  • salt
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Egg
2 stk
(Egg)
Sommerkål
½ stk
Asparges
100 g
Vann
2 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Halloumi
200 g
(Melk, Laktose)
Kjerneblanding
½–1 pakke
Aioli med ramsløk
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 878 kcal
  • Fett: 67 g
  • Karbohydrater: 32 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Kok opp en kjele med vann. Kok eggene i 6 minutter. Hell av vannet, og avkjøl eggene i kaldt vann.
Del kålen i to båter gjennom stilkfestet. Brekk av nederste delen av aspargesene og del hver asparges i tre. Ha 2 dl vann, 1 ss smør og 1 ts salt i en stekepanne, og kok opp. Legg i kålen og aspargesene. Dekk kjelen med lokk og kok grønnsakene i 2 minutter. Ta av varmen, hell av vannet, og dekk med lokk fram til servering.
Kutt halloumien i terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek halloumien i 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i kjerneblandingen det siste minuttet.
Server ramsløkaiolien til retten.
God middag!