20-30
Glutenfri
Kyllinggyrostallerken med middelhavspoteter, tzatziki og tomatsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Middelhavspoteter
Poteter
350 g
Kryddermiks med fennikel og pepper (Sennep)
½ pakke
Tzatziki
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
Kryddermiks med hvitløk og persille (Sulfitt)
½ pakke
Olivenolje
1 ss
Tomatsalat
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Kalamataoliven
1 pakke
Kyllinggyros
Krydrede kyllingspyd
300 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 539 kcal
- Fett 22 g
- Karbohydrater 43 g
- Protein 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Middelhavspoteter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn kryddermiksen når det gjenstår omtrent 5 minuttene av steketiden.
- Tzatziki: Skyll hele agurken og riv halvparten på et rivjern. Klem ut vannet av agurken med hendene, og ha den i en serveringsskål. Bland inn yoghurten, 1 ss olivenolje og smak til med hvitløkskryddermiksen.
- Tomatsalat: Skyll ruccolaen og tomaten, og skrell rødløken. Kutt tomaten, rødløken og resten av agurken i terninger. Ha grønnsakene i en serveringsskål og vend inn ruccola og oliven.
- Kyllinggyros: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek spydene i 3–4 minutter på hver side.
- God middag!