Teriyakibakt laks i hjertesalat med nektarin, chilimajones og jasminris
Laktosefri

Teriyakibakt laks i hjertesalat med nektarin, chilimajones og jasminris

4.28 (97)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
Jasminris
125 g
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Nektarin
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 765 kcal
  • Fett: 37 g
  • Karbohydrater: 70 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del bladene i biter, og bland dem sammen med nektarin- og tomatbitene.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær laksen i terninger, ha terningene i en smurt ildfast form og krydre med litt salt. Vend inn teriyakisausen, og stek laksen i ovnen i 6–8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt, men med en mørkerosa kjerne.
Skyll og kutt nektarinen, tomaten og agurken i terninger. Kutt bunnen av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Ha grønnsakene i hver sin skål, eller på et stort serveringsfat. 
Fyll salatbladene med risen, laksen og grønnsakene. Server chilimajonesen til retten.
God middag!