Urtepanert middagsost fra Røros med byggkornsalat og appelsin, servert med estragondressing og varme brød

Rørosmeieriet

Vegetar

Urtepanert middagsost fra Røros med byggkornsalat og appelsin, servert med estragondressing og varme brød

Retten har ingen vurdering
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Bygg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
  • smør
Byggkorn
125 g
(Bygg)
Estragon
½ bunt
Appelsin
¼ stk
Røros lettrømme
½ pakke
(Melk, Laktose)
Panering
35 g
Estragon
½ bunt
Middagsost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Sjalottløk
½ stk
Appelsin
¼ stk
Sennepsvinaigrette
1 pakke
(Sulfitt, Sennep)
Agurk
½ stk
Grønt eple
½ stk
Ruccola
50 g
Hvite bønner
½ pakke
Appelsin
½ stk
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 907 kcal
  • Fett: 28 g
  • Karbohydrater: 119 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha alle ingrediensene til vinaigretten i et lite syltetøyglass med lokk og rist det godt sammen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.  
Tilbered byggkornene som anvist på pakken. 
 Skyll og grovhakk estragonen, men fjern de groveste stilkene. Skyll og finriv skallet (kun det oransje) fra appelsinen. Ha rømmen i en skål med halvparten av estragonen og ønsket mengde av appelsinskallet i en skål. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen paneringen og resten av estragonen på en tallerken. Smør litt av rømmedressingen på ostebitene og vend de deretter i paneringen.
 Skrell og finhakk sjalottløken. Bland løken, sennepsvinaigretten, saften fra halve appelsinen og litt salt og pepper i en skål (se tips).
Skyll og kutt agurken og eplet i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Skrell og kutt resten av appelsinen i biter. Ha bønnene i en sil, og skyll dem under kaldt vann. Ha grønnsakene, salaten, appelsinen og bønnene i en serveringsskål og vend inn appelsinvinaigretten. 
Varm brødene i ovnen som anvist på pakken. 
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek den panerte osten i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper.  
Vend de ferdigkokte byggkornene inn i salaten, og server med den urtepanerte middagsosten, brødene og rømmedressingen.   
God middag!