Salsicciaburgere med tomatkompott og ruccola, servert med potetbåter og aioli

Gourmetburger

Salsicciaburgere med tomatkompott og ruccola, servert med potetbåter og aioli

4.3 (522)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Sukker
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Salsicciadeig
300 g
Gul løk
½–1 stk
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Sukker
1 ts
Brioche-hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 1024 kcal
  • Fett: 65 g
  • Karbohydrater: 72 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetbåtene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte. 
 Form salsicciadeigen til to burgere. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek burgerne i 2–3 minutter på hver side, til de har fått en jevn stekeskorpe. Ha burgerne over på stekebrettet sammen med potetene i ovnen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes steketid. Vent med å vaske stekepannen, den skal brukes igjen i neste steg. 
 Skrell og finhakk ønsket mengde av løken. Skyll og kutt tomaten i grove biter. Varm opp stekepannen fra steg 3 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek løken i omtrent 2 minutter. Tilsett tomaten, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er myk. Tilsett 1 ts sukker og balsamicovinaigretten, og stek videre i 2–3 minutter, eller til væsken har kokt litt inn i grønnsakene. Smak til med salt og pepper.
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
 Skyll salaten i kaldt vann, og tørk den lett.
Fyll hamburgerbrødene med salsicciaburgerne, halvparten av aiolien, salaten og tomatkompotten. Server resten av aiolien som dipp til potetbåtene.
God middag!