Gresk auberginegrateng med grønne linser, servert med tomatsalat og urtedressing
Glutenfri
Vegetar

Gresk auberginegrateng med grønne linser, servert med tomatsalat og urtedressing

4.2 (434)
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Kanel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • olivenolje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Tomatsausbase
1 pakke
Grønne linser
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Kanel
½ ts
Aubergine
1 stk
Bechamelsaus
250 g
(Melk, Laktose)
Revet ost
100 g
(Melk)
Poteter
350 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 725 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha gjerne 1–2 dl rødvin i tomatsausen og la den koke i 10 minutter, for ekstra god smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Ha tomatsausen i en kjele og varm den opp på middels varme. Hell vannet av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Vend linsene inn i sausen. Smak til tomatsausen med ½ ts kanel og ønsket mengde av chiliflaken.
 Del auberginen på langs i ½–1 cm tykke skiver. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek aubergineskivene i 2–3 minutter på hver side, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper underveis. 
 Fordel auberginen på langs i en ildfast form, og topp med tomatsausen. Ha bechamelsausen over, og topp med den revne osten. Stek moussakaen i ovnen i 25–30 minutter.
Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll ruccolasalaten og tomaten. Del tomaten i båter, og ha ruccolaen og tomaten i en skål. Vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
 Server urtedressingen til retten.
God middag!