Sprøpanert sei med reddik- og dillsalat og blomkål, servert med kremet hvitløkssaus

Sprøpanert sei med reddik- og dillsalat og blomkål, servert med kremet hvitløkssaus

Retten har ingen vurdering
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Grønne erter
125 g
Rødløk
½–1 stk
Reddiker
1 pakke
Dill
½ pakke
Sitron
1 stk
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Hvitløksfedd
1 stk
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Dill
½ pakke
Sitronskall
½ stk
Vann
½ dl
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 648 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm stekeovnen opp til 220 grader varmluft. 
Ha potetene i en kjele og dekk dem med vann. Ha i litt ekstra vann, slik at det er plass til grønnsakene. Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok brokkoli- og blomkålbukettene sammen med potetene de siste 3 minuttene av koketiden. Ha ertene i vannet det siste minuttet av koketiden. 
 Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skyll, rist og finhakk hele dillen. Stilkene skal brukes i punkt 5. Skyll sitronen og finriv skallet, kun det gule, på et rivjern. Ha rødløken og reddikene i en skål og bland inn bladene av den finhakkede dillen, og skvis over saften fra sitronen. Bland godt og krydre med litt salt. 
Fordel fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er gjennomvarm.
Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Varm opp en liten kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken i omtrent 1 minutt. Rør inn grønnsaksbuljongen, crème fraîchen og ½ dl vann. Kok opp og tilsett de finhakkede dillstilkene og sitronskallet fra punkt 3, og smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!