Laktosefri
Glutenfri
Fisketaco
med torsk og hvite bønner i maistortilla med mangosalsa og syrlig råkostNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Mango
1 stk
Rødløk
½ stk
Hvite bønner
1 pakke
Rødløk
½ stk
Torskefilet
200 g
Lime
½–1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Røkt chilimix
1 pakke
Maistortillaer
1 pakke
Tortillachips
1 pakke
Råkostmiks
150 g
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 880 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 116 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek maistortillaene på middels høy varme i ½ minutt på hver side i stekepannen. Server gjerne en tomatsalsa til denne retten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Del mangoen i to, pass på å kutte utenom steinen. Del den i terninger i skallet, og bruk en skje til å grave ut mangokjøttet. Skrell og finhakk halve rødløken. Bland alt i en serveringsskål.
Sil laken av bønnene, og skyll dem i kaldt vann. Skrell og kutt resten av rødløken i tynne skiver. Skjær fisken i terninger. Del limen i to.
Pakk tortillaene inn i bakepapir. Pakk dem gjerne i to pakker, og varm dem i stekeovnen i 5 minutter.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 2 minutter. Skru opp varmen til høy varme, ha i torsken, og stek videre i 1 minutt. Tilsett bønnene og ingefærblandingen. Stek det hele i 1–2 minutter til, før du presser over saft fra limen. Smak til med røkt chilikrydder, salt og pepper. Skru ned varmen, og la det stå på lav varme frem til servering.
Ha råkostmiksen i en salatbolle, press over limesaft og vend det godt sammen.
Topp retten med tortillachipsene.
Vel bekomme!