Waldorfsalat

Waldorfsalat

Waldorfsalat er klassisk tilbehør til kalkun, og et must til nyttårsaftenens festmiddag. Den passer også fint som en del av et koldtbord.

Her får du oppskriften på vår klassiske waldorfsalat

Ingredienser

  • 500 g druer
  • 350 g stangselleri 
  • 2 stk røde epler
  • 60 g valnøtter (gjerne mer)
  • 1 stk sitron
  • 2 dl kremfløte
  • 170 g majones

Slik gjør du:

  1. Skyll og kutt sellerien i tynne skiver, kutt eplene i terninger og grovhakk valnøttene.
  2. Del sitronen i to.
  3. Stivpisk fløten til den blir luftig, og vend inn majonesen.
  4. Tilsett druene, sellerien, eplene og valnøttene.
  5. Vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
  6. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.

Vi serverer waldorfsalaten til helstekt kalkun på nyttårsaften. Her får du oppskriften på resten av festmåltidet. Vil du også servere ovnsbakt rosenkål med hasselnøtter, tranebær og fiken, finner du det her.


Siste poster

Kål

Kål

LES MER
Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER