Waldorfsalat

Waldorfsalat

Waldorfsalat er klassisk tilbehør til kalkun, og et must til nyttårsaftenens festmiddag. Den passer også fint som en del av et koldtbord.

Her får du oppskriften på vår klassiske waldorfsalat

Ingredienser

  • 500 g druer
  • 350 g stangselleri 
  • 2 stk røde epler
  • 60 g valnøtter (gjerne mer)
  • 1 stk sitron
  • 2 dl kremfløte
  • 170 g majones

Slik gjør du:

  1. Skyll og kutt sellerien i tynne skiver, kutt eplene i terninger og grovhakk valnøttene.
  2. Del sitronen i to.
  3. Stivpisk fløten til den blir luftig, og vend inn majonesen.
  4. Tilsett druene, sellerien, eplene og valnøttene.
  5. Vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
  6. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.

Vi serverer waldorfsalaten til helstekt kalkun på nyttårsaften. Her får du oppskriften på resten av festmåltidet. Vil du også servere ovnsbakt rosenkål med hasselnøtter, tranebær og fiken, finner du det her.


Siste poster

Rosenkålsalat med appelsin, tranebær og hakkede hasselnøtter

Rosenkålsalat med appelsin, tranebær og hakkede hasselnøtter

LES MER
Julens sopp- og linsestek

Julens sopp- og linsestek

LES MER
Ribbeoppskriften kokkene bruker

Ribbeoppskriften kokkene bruker

LES MER
Helstekt kalkun med stuffing, mandelpoteter og hjemmelaget saus på kraft

Helstekt kalkun med stuffing, mandelpoteter og hjemmelaget saus på kraft

LES MER