Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julen trenger ikke bare fylles med kjøtt. Vil du forsøke deg på et litt grønnere julemåltid, kan vi anbefale disse vegetariske grønnsakskakene med smak av sennep. I selskap med appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme smaker disse jul lang vei.

Ingredienser

Appelsinbakt rosenkål

  • 400 g rosenkål
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 1 stk appelsin
  • 1 ss honning
  • 40 g tranebær
  • 30 g valnøtter

Grønnsakskaker med sennep

  • 1 stk gul løk
  • 2 stk gulrøtter
  • 300 g sellerirot
  • 2 ss grov sennep
  • 1 stk egg
  • 2 ss hvetemel

Tyttebærrømme

  • 150 g lettrømme
  • 60 g rørte tyttebær (eller god tyttebærsyltetøy

I tillegg trenger du:

  • Bakepapir
  • Olje (raps eller olivenolje)
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft

Appelsinbakt rosenkål, forberedelse

Rens og del rosenkålen i to. Skrell og kutt hvitløken i skiver. Skyll appelsinen, og finriv litt av skallet (kun det oransje) på et rivjern.

Fordel rosenkålen, hvitløken og skallet fra appelsinen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn honningen, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter.

Grønnsakskaker

Skrell og kutt løken i strimler. Skrell og grovriv gulrøttene og selleriroten på et rivjern. Varm opp en stekepannen til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 3-4 minutter, og sett dem til side.

Ha egget, sennepen, hvetemelet, litt salt og pepper i en bolle, og pisk det hele sammen. Vend de stekte grønnsakene inn i blandingen og form dem til kaker. Varm opp stekepannen til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek grønnsakene i 3-4 minutter på hver side, eller til de er gylne.

Tyttebærrømme

Bland rømmen og de rørte tyttebærene i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.

Appelsinbakt rosenkål, fortsettelse

Skrell appelsinen, og skjær ut båter med en skarp kniv. Ta rosenkålen ut av ovnen , og vend inn tranebærene, valnøttene og appelsinbåtene.

Server grønnsakskakene sammen med den appelsinbakte rosenkålen og topp med små dæsjer av tyttebærrømmen. Et litt grønnere og veldig smakfullt alternativ til julematen!

Her finner du også oppskrift på julens sopp- og linsestek.


Siste poster

Adams julemiddagstips

Adams julemiddagstips

LES MER
Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

Julens grønnsakskaker med sennep, appelsinbakt rosenkål og tyttebærrømme

LES MER
Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

Slik jobber vi for å bekjempe matsvinn

LES MER
Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

Langos med kantareller, purre, bacon og crème fraiche

LES MER