Adams 5 beste ribbetips

Adams 5 beste ribbetips

5 enkle tips som gjør at du får den beste ribben.

  1. For det første er det viktig å velge riktig kjøtt. Legg gjerne litt penger i et godt og riktig stykke. Du kan velge mellom flatribbe (den tradisjonelle), buklist og sideflesk (godt med kjøtt) eller midtribben (familieribbe).
  2. Legg ribben i saltlake for å få mer smak og sprøere svor. Du kan tilsette litt krydder i laken, det gir enda mer smak. Husk at du også skal vanne ut ribben før du skal steke den.
  3. Selve stekeprosessen tar lang tid om du ønsker et godt resultat. Den skal dampes lenge under folie og den skal være gjennomstekt. Øs hele tiden på med saus/kraft fra skålen under ribben slik at den ikke blir brent.
  4. Det kan være gøy å leke med smaker! Skal du ha gjester, lag gjerne én klassisk variant og én utradisjonell med spennende krydder og frukter. Du kan ha nellikspiker i svoren, og gni ribben inn med appelsin og ananas. Prøv også honning og sherry på ribben, eller hell over mørkt øl etter en times steking, og hakkede friske urter mot slutten.
  5. Digg tilbehør til ribben kan for eksempel være svisker, tranebær, kastanjer, rødkål, epler, surkål.

Blir det pinnekjøtt i jula? Adam gir deg 3 tips for å få det beste pinnekjøttet!

Ute etter litt inspirasjon? Sjekk ut ribbe-oppskriften kokkene bruker!


Siste poster

Kremet risoni med kantareller

Kremet risoni med kantareller

LES MER
Syltede kantareller og rødløk

Syltede kantareller og rødløk

LES MER
Sopp og bær - månedens smak i september

Sopp og bær - månedens smak i september

LES MER
Hvordan koke blomkål?

Hvordan koke blomkål?

LES MER