Ribbeoppskriften kokkene bruker

Ribbeoppskriften kokkene bruker

Julens ribbemiddag  – for mange årets høydepunkt. Og vi kjenner vel alle på det. Ønsket om å servere den perfekte juleribba. Med sprø svor og saftig kjøtt. Rødkål som dufter av julens krydder og saus med ekte smak av kraft. Her deler vi vår oppskrift på juleribbe med godt tilbehør.

Les også: Adams 5 beste ribbetips

Julens svineribbe med medisterpølser, mandelpoteter, rødkål og brun saus

Steg 1: Kraft

  • 4 stk gul løk
  • 3 stk hvitløk
  • 4 stk gulrot
  • 1/2 stk sellerirot
  • 1 l vann
  • 4 dl hvitvin/rødvin
  • 6 ss soyasaus
  • salt
  • pepper
  • olje
  1. Skrell og kutt gul løk i fire biter.
  2. Skrell og kutt gulrot og sellerirot i terninger, og del hvitløk i to.
  3. Stek alt dette i litt olje til det får litt farge.
  4. Tilsett vann, vin, soya, salt og pepper, og gi det et oppkok.
  5. Ha i en ildfast form.

Steg 2: Tilberedning av ribbe

  • 2 kg svineribbe
  • salt
  • pepper
  • kraft
  1. Krydre ribben godt med salt og pepper dagen før du skal lage den.
  2. Varm opp ovnen til 210 grader. Legg ribben med svoren ned i kraften fra steg 1, og dekk med aluminiumsfolie.
  3. Stek i ca 30 minutter, ta ut av ovnen og ta av folien.
  4. Legg en liten skål opp-ned i den ildfaste formen, og legg ribben over skålen med svoren opp.
  5. Stek i ca 1 time og 45 minutter, og ha på varmluft 220 grader de siste 10 minuttene. Pass på at ikke svoren blir brent!

Steg 3: Saus

  • 6 dl kraft fra ribben fra steking
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ss worchestershiresaus
  1. Kok opp kraften fra ribben sammen med 1 ss worchestershiresaus, og skru så av platen.
  2. Strø 3 ss hvetemel på toppen av kraften, og la det synke til bunnen (dette kan ta litt tid) før du begynner å røre det inn.
  3. Kok opp under omrøring, og smak til med pepper.

Tips: Bytt ut hvetemeljevningen med ca 100 g knuste pepperkaker, og kjør det sammen med kraften med en stavmikser for ekstra god julesmak på sausen.

Steg 4: Rødkål

  • 1 kg rødkål
  • 100 g sukker
  • 3 ss honning
  • 3 stk stjerneanis
  • 2 stk grønne epler
  • 1 1/2 dl rødvin
  • 1/2 dl rødvinseddik
  • salt
  • pepper
  1. Finstrimle rødkålen, og kutt eplene i små terninger.
  2. Ha sukker, stjerneanis og honning i en kjele på middels varme, og lag en mørk karamell.
  3. Tilsett rødvin, eddik, eple og kål, og kok på middels varme i ca 1.5 time. Smak eventuelt til med mer sukker og salt.

Les også: 3 tips for det beste pinnekjøttet!

Steg 5: Potet og medisterpølser

  • 900 g mandelpotet
  • 500 g medisterpølser
  1. Kok potetene i ca 25 minutter.
  2. Lag snitt i pølsene, og stek i en stekepanne i ca 3-4 minutter på hver side på middels/høy varme.

Siste poster

Middagstips

Middagstips

LES MER
Det er enkelt å bestille matkasse

Det er enkelt å bestille matkasse

LES MER
Vinterfrisk kålsalat

Vinterfrisk kålsalat

LES MER
Nå er skreien her

Nå er skreien her

LES MER