Potetrøsti

Røstipotet med kantarell

Fredrik Kvaløy fra YouTube-serien Nammenam er lidenskapelig opptatt av mat, og vi i Adams Matkasse er stolte av å dele hans fantastiske oppskrift på potetrøsti med kantarell. Vi gleder oss til å servere den på neste søndagsbrunsj, som en deilig siderett til både kjøtt og fisk - eller alene, som en nydelig vegetarrett. Dette er smak av høst på sitt absolutt beste!

Fredrik Kvaløys potetrøsti med kantarell og rømme

Dette trenger du

Til omtrent 4 personer:

  • Ca 1 ts klarnet smør
  • nøytral olje
  • 3 hvitløksfedd
  • 3 stilker rosmarin
  • 700 g kokefaste poteter
  • 200 g kantarell
  • 4 ss rømme
  • sitronsaft
  • flaksalt og pepper

Dette gjør du

  1. Rasp potetene grovt.
  2. Varm opp en jernpanne til middels høy varme. Ha litt olje og ca 1 ts klarnet smør i panna.
  3. Grovhakk rosmarinen, og ha den i panna. Knus hvitløksfeddene, og ha dem i panna også.
  4. Ha den raspede poteten i den varme panna med smør, hvitløk og rosmarin. Ikke rør den, ikke press den ned – la det hele steke i omtrent 4 minutter. Ha i litt mer klarnet smør, og la det smelte.
  5. Når potetrøstien er ordentlig gyllen og sprø på bunnen, snu den som en pannekake, og stek den på den andre siden i omtrent 3 minutter. Løft potetrøstien over på et fat.
  6. Børst kantarellene fri for jord, og ha dem i en panne på middels høy varme. Krydre med litt pepper. Stek kantarellene uten å røre i dem i omtrent 2 minutter.
  7. Ha i litt smør, og vend soppen i det smeltede smøret. Smak til med litt flaksalt, og skru ned varmen. Stek soppen til den er gyllen.
  8. Topp røstipotetene med den stekte soppen, og topp med rømme og litt sitronsaft.

(Du kan enten kjøpe ghee fra butikken, eller lage det selv. For å klarne smør, smelt smør i en liten kjele på svak varme. Du vil se at melkeproteinene faller til bunnen – det er det hvite som danner seg i bunnen av kjelen. Hell det klare, blanke smøret over i en skål, pass på å ikke få med noe av de hvite melkeproteinene. Det du har i skålen er klarnet smør!)

Vil du ha flere av Fredriks oppskrifter? Her får du oppskriften på hans sicilianske tunfiskrøre!

Her kan du lese Adams topp 5 potettips.