Hjemmelaget pizzasaus

Det finnes like mange måter å lage pizzasaus på som det finnes bestemødre i Italia. En god pizzasaus skal være balansert og fyldig – men den skal ikke smake så mye at resten av pizzatoppingen blir borte i smaksbildet. Pizzasaus er en kunst, men en kunst det er fullt mulig å mestre.

Akkurat nå har vi fem pizzaer med norske råvarer på menyen. Du finner dem under kategorien «Nordisk pizza» der du velger retter selv.

Mange av oss tyr kanskje til ferdigsaus i en travel hverdag, men pizzasaus er faktisk utrolig enkelt å lage! Her kan du også justere etter egen smak. Tilsett litt basilikum, for eksempel, eller litt sitronsaft? Prøv vår grunnoppskrift, og lag en stor porsjon! Frys ned i store isbitformer, og ta opp neste gang du skal ha pizzafest. Raskere enn å kjøpe på butikken!

Ingredienser

  • 1 gul løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss oregano
  • 1 boks hermetiske tomater
  • Salt og pepper
  • En klype sukker

Sånn gjør du

  1. Skrell og grovhakk løken og hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje.
  2. Stek løken, hvitløken og oreganokrydderet i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett de hakkede tomatene, kok opp, og la det småkoke på lav varme i 3–4 minutter.
  3. Kjør sausen jevn med en stavmikser, og smak til med salt og pepper og litt sukker. Tilsett litt vann hvis du synes sausen blir for tykk.