Sånn lager du perfekt pizzadeig

Finnes det noe bedre enn nystekt pizza? Vi kommer faktisk ikke på noe. De beste pizzaene lager du selv, og nøkkelen til en ordentlig god pizza ligger i deigen. Få ingredienser, litt tid og litt håndkraft, og vips har du en pizza enhver italiener vil applaudere. Følg vår oppskrift, og bli en pizzamester på null tid!

Akkurat nå har vi fem nydelige pizzaer med norske råvarer på menyen - blant annet pizza bianca med honningsyltet løk, chevre og grønnkål. Pizzaene kan bestilles tom 27. august.
Pizzadeig

Oppskrift på pizzadeig

Dette trenger du

 • 500 g hvetemel, gjerne tipo 00
 • 3 dl lunkent vann
 • 25 g fersk gjær
 • 2 ss olivenolje
 • 1 ts sukker
 • 1 ts salt

Sånn gjør du

 1. Løs opp gjær og sukker i det lunkne vannet. La blandingen stå i 5-10 minutter, til det begynner å skumme. Nå vet du at gjæren er aktiv og klar til bruk.
 2. Ha melet i en stor bolle, og lag en grop i midten. Hell i gjærblandingen, olivenoljen og salt, og elt deigen godt sammen i omtrent 7 minutter. Deigen skal bli smidig og slippe bollen.
 3. Dekk deigen med plastfolie eller kjøkkenhåndkle, og la den heve på et lunt sted. Deigen skal heve til omtrent dobbel størrelse.
 4. Når deigen har hevet ferdig, slå ut luften, og del den i to. Form deigemnene til to stramme boller, og la dem heve under et kjøkkenhåndkle i omtrent 30 minutter.
 5. Når du skal forme pizzaene, la kjevlet ligge i skuffen! Trykk ut hvert emne til runde pizzaer på en melet overflate. Start fra midten, og jobb deg utover.
 6. Legg en pizzastein eller et stekestål i ovnen, og varm den opp til 250 grader, eller så høyt den går.
 7. Topp pizzaen din med dine favorittingredienser, og stek den i 8-10 minutter, eller til skorpen er gyllen og osten har smeltet og begynt å boble.
 8. La pizzaen hvile noen få minutter før du skjærer den i fine stykker.

Vi håper du er inspirert til å lage din egen pizza! Og hvis noe annet skulle friste, har vi alltid 60 forskjellige retter på menyen. Du finner dem der du setter sammen matkassen din selv.