Dippsauser verden rundt
Dippsauser tilfører smak, variasjon og inspirasjon til måltidene. Fra Sør-Amerika og Middelhavet til Midtøsten og Asia – hver kultur har sine egne favoritter. Her er seks populære dipper som enkelt kan lages hjemme:
Akkurat nå har vi fem spennende retter inspirert av kjøkken verden rundt. Du finner dem der du velger retter selv!
Jalapeño-salsa (Mexico)
- 1 jalapeño
- Innmat fra ½ agurk
- Saft fra 1 lime
- 1 ts ingefærblanding
- ½ dl vann
- ½ ts salt
- ½ ts sukker
- 1 håndfull koriander
Skyll koriander og jalapeño. Sett halve jalapeñoen til side i skiver. Bland resten med agurk, lime, ingefær, vann, salt, sukker og halvparten av korianderen. Kjør glatt med stavmikser, smak til.

Mangoracha (Asia-inspirert)
- 1 dl mangopuré
- 1–2 ss sriracha
Bland mangopuré med ønsket mengde sriracha.
Yoghurtdressing (Midtøsten)
- 2 dl yoghurt naturell
- 1 håndfull fersk mynte
- 1–2 ts chilimix
Skyll og grovhakk mynten, bland med yoghurt og chilimix.

Hvitløksolje (Middelhavet)
- 2 fedd hvitløk
- 2 håndfuller spinat
- 1 dl olje
- ½–1 dl buljongvann
Kok spinat i buljongvann i 2 minutter. Bland med hvitløk og olje, kjør glatt med stavmikser.
Hummus (Midtøsten)
- 1 boks kikerter (ca. 400 g)
- 2 ss tahini
- Saft fra ½ sitron
- 1–2 fedd hvitløk
- ½ ts salt
- ca. ½ dl vann
Kjør alle ingrediensene glatt i en blender. Juster konsistens med vann.

Aioli (Middelhavet)
- 2 eggeplommer
- 2 fedd hvitløk, finrevet
- 1 ts dijonsennep
- 2 ts sitronsaft
- 2 dl olje
- Salt og pepper
Visp eggeplommer, hvitløk, sennep og sitron sammen. Tilsett olje i tynn stråle under kraftig visping til en tykk konsistens. Smak til med salt og pepper.
Prøv disse smakfulle dippsausene og gi måltidene en internasjonal vri!