Dippsauser verden rundt

Dippsauser tilfører smak, variasjon og inspirasjon til måltidene. Fra Sør-Amerika og Middelhavet til Midtøsten og Asia – hver kultur har sine egne favoritter. Her er seks populære dipper som enkelt kan lages hjemme:

Akkurat nå har vi fem spennende retter inspirert av kjøkken verden rundt. Du finner dem der du velger retter selv!

Jalapeño-salsa (Mexico)

  • 1 jalapeño
  • Innmat fra ½ agurk
  • Saft fra 1 lime
  • 1 ts ingefærblanding
  • ½ dl vann
  • ½ ts salt
  • ½ ts sukker
  • 1 håndfull koriander

Skyll koriander og jalapeño. Sett halve jalapeñoen til side i skiver. Bland resten med agurk, lime, ingefær, vann, salt, sukker og halvparten av korianderen. Kjør glatt med stavmikser, smak til.

Jalapenosalsa

Mangoracha (Asia-inspirert)

  • 1 dl mangopuré
  • 1–2 ss sriracha

Bland mangopuré med ønsket mengde sriracha.

Yoghurtdressing (Midtøsten)

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 håndfull fersk mynte
  • 1–2 ts chilimix

Skyll og grovhakk mynten, bland med yoghurt og chilimix.

Yoghurtdressing

Hvitløksolje (Middelhavet)

  • 2 fedd hvitløk
  • 2 håndfuller spinat
  • 1 dl olje
  • ½–1 dl buljongvann

Kok spinat i buljongvann i 2 minutter. Bland med hvitløk og olje, kjør glatt med stavmikser.

Hummus (Midtøsten)

  • 1 boks kikerter (ca. 400 g)
  • 2 ss tahini
  • Saft fra ½ sitron
  • 1–2 fedd hvitløk
  • ½ ts salt
  • ca. ½ dl vann

Kjør alle ingrediensene glatt i en blender. Juster konsistens med vann.

Hvitløksolje

Aioli (Middelhavet)

  • 2 eggeplommer
  • 2 fedd hvitløk, finrevet
  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ts sitronsaft
  • 2 dl olje
  • Salt og pepper

Visp eggeplommer, hvitløk, sennep og sitron sammen. Tilsett olje i tynn stråle under kraftig visping til en tykk konsistens. Smak til med salt og pepper.

Prøv disse smakfulle dippsausene og gi måltidene en internasjonal vri!