Adams 5 beste ribbetips

Det florerer med tips til hvordan du får best resultat på julemiddagen. Både kvalitet på kjøttet, tilberedning og steketid er selvsagt viktige faktorer for at du skal kunne servere den mest smakfulle ribben på julaften. For ikke å snakke om krysser og tilbehør da. Her får du 5 enkle tips for å hjelpe deg på veien mot suksess med juleribba.

  1. For det første er det viktig å velge riktig kjøtt. Legg gjerne litt penger i et godt og riktig stykke. Du kan velge mellom flatribbe, eller tynnribbe (den tradisjonelle), buklist og sideflesk (godt med kjøtt) eller midtribben (familieribbe).
  2. Legg ribben i saltlake for å få mer smak og sprøere svor. Du kan tilsette litt krydder i laken, det gir enda mer smak. Husk at du også skal vanne ut ribben før du skal steke den.
  3. Selve stekeprosessen tar lang tid om du ønsker et godt resultat. Den skal dampes lenge under folie og den skal være gjennomstekt. Øs hele tiden på med saus/kraft fra skålen under ribben slik at den ikke blir brent.
  4. Det kan være gøy å leke med smaker! Skal du ha gjester, lag gjerne én klassisk variant og én utradisjonell med spennende krydder og frukter. Du kan ha nellikspiker i svoren, og gni ribben inn med appelsin og ananas. Prøv også honning og sherry på ribben, eller hell over mørkt øl etter en times steking, og hakkede friske urter mot slutten.
  5. Digg tilbehør til ribben kan for eksempel være svisker, tranebær, kastanjer, rødkål, epler, surkål.

Ute etter litt inspirasjon? Sjekk ut ribbe-oppskriften kokkene bruker!

Blir det pinnekjøtt i jula? Adam gir deg 3 tips for å få det beste pinnekjøttet!