Kremet speltotto med fetaost, ovnsbakte grønnsaker og grønnkålchips

Kremet speltotto med fetaost, ovnsbakte grønnsaker og grønnkålchips

Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • pepper
  • salt
Speltkorn
125 g
Seterrømme
150 g
(Laktose)
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Gressløk
1/2 pakke
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Egg
1 stk
(Egg)
Tomat
1 stk
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Grønnkål
100 g
Grønn sitronolje
15 ml
Fersken- og aprikosbalsamico
15 ml
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Åpne ovnsdøren for å få temperaturen på stekeovnen ned raskere før du skal steke grønnkålen.

Sett stekeovnen på 240 grader.
Kok speltkornene i en kjele med lettsaltet vann i 18-20 minutter. Sil av eventuelt overflødig vann etter koking.
 Skrell rødløken og kutt den i båter. Rens paprikaen og kutt den i store biter. Kutt tomaten i store terninger. Ha grønnsakene i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 20-25 minutter. 
Finhakk gressløken. Knekk egget og skill eggeplommen fra eggehviten. Vend inn seterrømmen, eggeplommen og grønnsaksbuljongen med en gang speltkornene er ferdigkokte. Smuldre opp fetaosten med hendene, og vend fetaosten og gressløken inn i speltottoen. Smak til med salt og pepper, og spe på med vann om speltottoen er for tykk.
 Skru temperaturen i stekeovnen ned til 200 grader. Fjern de tykkeste stilkene på grønnkålen, og riv kålen i biter. Fordel grønnkålen utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 4-6 minutter, eller til grønnkålen er sprø.
Server sitronoljen og balsamicoen til de ovnsbakte grønnsakene.
Tips! Eggehviten som blir til overs kan du bruke i omeletten i rett nummer to denne uken, eller du kan bruke den i bakverk, marengsrøre eller liknende.
Vel bekomme!