Jamaican jerk chicken med ovnsbakte potetskiver og cherrytomater

Jamaican jerk chicken med ovnsbakte potetskiver og cherrytomater

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olivenolje
    • olje
    • pepper
    • salt
    Strimlet kyllingfilet
    350 g
    Lime
    1 stk
    Mangochutney
    2 glass
    Garam masala
    1 pakke
    Poteter
    400 g
    Røde cherrytomater
    250 g
    Gule cherrytomater
    250 g
    Rødløk
    1 stk
    Olivenolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Topp retten med frisk koriander!

    Sett stekeovnen på 220 grader. 
     Kutt potetene i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 18-20 minutter.
     Skrell rødløken og kutt den i skiver. Fordel cherrytomatene og rødløken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek formen i ovnen, under potetene, i 15-18 minutter. Knus cherrytomatene lett med en gaffel før servering. 
    Bland mangochutneyen sammen med garam masala-krydderet i en skål, og smak til med saft fra halve limen og litt salt. Kutt resten av limen i båter for servering.
     Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 3-4 minutter på hver side. Tilsett mango- og garam masalablandingen, og rør godt sammen. Skru temperaturen ned til middels varme, og la det steke videre i 2-3 minutter.
    Fun fact! Garam masala er en indisk krydderblanding, og kan oversettes til "sterk krydderblanding". Blandingen kan variere, og denne inneholder blant annet koriander, chili og spisskummen.
    Vel bekomme!