Jamaican jerk chicken med ovnsbakte potetskiver og cherrytomater
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Strimlet kyllingfilet
350 g
Lime
1 stk
Mangochutney
2 glass
Garam masala
1 pakke
Poteter
400 g
Røde cherrytomater
250 g
Gule cherrytomater
250 g
Rødløk
1 stk
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med frisk koriander!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i ca. 1 cm tykke skiver. Fordel potetskivene utover et stekebrett, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brettet i ovnen i 18-20 minutter.
Skrell rødløken og kutt den i skiver. Fordel cherrytomatene og rødløken i en ildfast form, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper. Stek formen i ovnen, under potetene, i 15-18 minutter. Knus cherrytomatene lett med en gaffel før servering.
Bland mangochutneyen sammen med garam masala-krydderet i en skål, og smak til med saft fra halve limen og litt salt. Kutt resten av limen i båter for servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 3-4 minutter på hver side. Tilsett mango- og garam masalablandingen, og rør godt sammen. Skru temperaturen ned til middels varme, og la det steke videre i 2-3 minutter.
Fun fact! Garam masala er en indisk krydderblanding, og kan oversettes til "sterk krydderblanding". Blandingen kan variere, og denne inneholder blant annet koriander, chili og spisskummen.
Vel bekomme!