Ovnsbakt skrei med blomkålkrem, poteter og granateple

Ovnsbakt skrei med blomkålkrem, poteter og granateple

Ny oppskrift
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sennep
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Melk
  • olivenolje
  • salt
  • smør
Skreifilet
375 g
(Fisk)
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Olivenolje
Blomkål
2/3 stk
Melk
Smør
Poteter
400 g
Granateple
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skvis litt sitronsaft over fisken før du har den i ovnen.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Kutt blomkålen i mindre buketter. Kok blomkålen i 10-12 minutter. 
Smør en ildfast form med olivenolje, fordel fisken utover i formen og krydre den med fiskekryddret. Stek formen i ovnen i 10-12 minutter.  
Lag et ca. 0,5 cm dypt snitt rundt hele granateplet og vri de to halvdelene fra hverandre. Hold en halvdel i håndflaten med den flate siden ned. Bruk baksiden på en spiseskje til å banke ut frøene. Gjenta med den andre halvdelen. Det hvite skal ikke spises. 
 Sil vannet av blomkålen, tilsett 1 ts smør, og kjør det hele sammen til en krem med en stavmikser. Spe på med ca. 0,5 dl melk, litt og litt, til kremen har ønsket konsistens. Smak til med salt før servering.
Topp retten med granateplefrøene ved servering.
Vel bekomme!