Carbonara av penne med varmrøkt laks, aspargesbønner og ruccolasalat

Carbonara av penne med varmrøkt laks, aspargesbønner og ruccolasalat

3.49 (100)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
    Liste
    Liste
    Bilder
    Fullkornspenne
    200 g
    (Gluten)
    Kremfløte
    1 dl
    (Melk, Laktose)
    Egg
    2 stk
    (Egg)
    Grønne bønner
    150 g
    Varmrøkt laks
    200 g
    (Fisk, Sennep)
    Cherrytomater
    250 g
    Ruccola
    50 g
    Grønn sitronolje
    15 ml
    Fersken- og aprikosbalsamico
    15 ml
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Topp retten med litt revet parmesan eller annen ost du liker.

    Tilbered pastaen som anvist på pakken. 
    Knekk eggene og skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland eggeplommene sammen med kremfløten i en skål. 
    Kutt aspargesbønnene i grove biter. Kok aspargesbønnene sammen med pastaen de siste 2-3 minuttene av pastaens koketid. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen og aspargesbønnene. Spar på litt av pastavannet. 
     Vend fløteblandingen inn med pastaen mens pastaen fortsatt er varm, og spe på med litt av pastavannet om sausen blir for tykk. Riv laksen i biter med to gafler og vend bitene inn med pastaen.
    Bland sammen cherrytomatene og ruccolaen i en salatskål. Vend inn den grønne sitronoljen og fersken- og aprikosbalsamicoen. 
    Fun fact! Ruccola er egentlig ikke en salat, men en italiensk kåltype. Den har en krydret, sennepsaktig smak, hvilket gjør den perfekt til å sette et skarpt og krydret preg på blant annet salater, lasagne, pizza og pastaretter.
    Vel bekomme!