Carbonara av penne med varmrøkt laks, aspargesbønner og ruccolasalat
3.49 (100)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
Fullkornspenne
200 g
Kremfløte
1 dl
Egg
2 stk
Grønne bønner
150 g
Varmrøkt laks
200 g
Cherrytomater
250 g
Ruccola
50 g
Grønn sitronolje
15 ml
Fersken- og aprikosbalsamico
15 ml
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med litt revet parmesan eller annen ost du liker.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Knekk eggene og skill eggeplommene fra eggehvitene. Bland eggeplommene sammen med kremfløten i en skål.
Kutt aspargesbønnene i grove biter. Kok aspargesbønnene sammen med pastaen de siste 2-3 minuttene av pastaens koketid. Hell vannet av den ferdigkokte pastaen og aspargesbønnene. Spar på litt av pastavannet.
Vend fløteblandingen inn med pastaen mens pastaen fortsatt er varm, og spe på med litt av pastavannet om sausen blir for tykk. Riv laksen i biter med to gafler og vend bitene inn med pastaen.
Bland sammen cherrytomatene og ruccolaen i en salatskål. Vend inn den grønne sitronoljen og fersken- og aprikosbalsamicoen.
Fun fact! Ruccola er egentlig ikke en salat, men en italiensk kåltype. Den har en krydret, sennepsaktig smak, hvilket gjør den perfekt til å sette et skarpt og krydret preg på blant annet salater, lasagne, pizza og pastaretter.
Vel bekomme!