Kyllingburgere med friske grønnsaker, søtpotetfries og ajvarsaus
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Gluten·
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpoteter
4 stk
Bakepapir (kan sløyfes)
Kyllingburgere
660 g
Ajvarsaus
125 g
Hamburgerbrød
4 stk
Hjertesalat
1 stk
Tomater
2 stk
Rødløk
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsaker eller ost til overs i kjøleskapet? Lag din egen vri på hamburgerne!
Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Skrell søtpotetene, og kutt dem i staver. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Kutt tomatene i tynne skiver, og skrell og finhakk rødløken. Fordel grønnsakene i serveringsskåler.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingburgerne i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i ca. 2 minutter rett før servering.
Fyll hamburgerbrødene med ajvarsausen, grønnsakene og kyllingburgerne. Server søtpotetfriesene ved siden av.
Tips! Det trenger ikke bare å være til middag at man serverer søtpotet. Kutt søtpotetene i tynne skiver. Rist søtpotetskivene i en brødrister til de er møre på innsiden og crispy på utsiden. Topp søtpotetene med tynne avokadoskiver, sitronsaft og pepper. En perfekt start på dagen!
Vel bekomme!