Kyllingburgere med friske grønnsaker, søtpotetfries og ajvarsaus

Kyllingburgere med friske grønnsaker, søtpotetfries og ajvarsaus

Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Gluten
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpoteter
4 stk
Bakepapir (kan sløyfes)
Kyllingburgere
660 g
Ajvarsaus
125 g
(Egg, Sennep, Laktose)
Hamburgerbrød
4 stk
(Gluten, Peanøtter, Nøtter, Sesamfrø, Egg, Laktose)
Hjertesalat
1 stk
Tomater
2 stk
Rødløk
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsaker eller ost til overs i kjøleskapet? Lag din egen vri på hamburgerne!

Sett stekeovnen på 220 grader. Bruk gjerne varmluftsfunksjonen om du har.
Skrell søtpotetene, og kutt dem i staver. Fordel stavene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetstavene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Kutt enden av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Kutt tomatene i tynne skiver, og skrell og finhakk rødløken. Fordel grønnsakene i serveringsskåler.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kyllingburgerne i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i ca. 2 minutter rett før servering.
Fyll hamburgerbrødene med ajvarsausen, grønnsakene og kyllingburgerne. Server søtpotetfriesene ved siden av.
Tips! Det trenger ikke bare å være til middag at man serverer søtpotet. Kutt søtpotetene i tynne skiver. Rist søtpotetskivene i en brødrister til de er møre på innsiden og crispy på utsiden. Topp søtpotetene med tynne avokadoskiver, sitronsaft og pepper. En perfekt start på dagen!
Vel bekomme!