Kremet kjøttgryte med potetmos, dampet brokkoli og rørte tyttebær

Kremet kjøttgryte med potetmos, dampet brokkoli og rørte tyttebær

3.8 (98)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Potetmos
500 g
(Laktose)
Gulrøtter
200 g
Minisjampinjong
100 g
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Kjøttdeig
350 g
Seterrømme
75 g
(Laktose)
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Brokkolibuketter
150 g
Koriander og kruspersille
1/2 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gryten lenger for ekstra god smak! Spe i så fall på med vann om gryten blir for tykk.

Kok opp ca. 2 liter vann i en kjele. Varm potetmosen (uåpnet) i vannet i ca. 10 minutter. Hell deretter av vannet, løft opp posen med et kjøkkenhåndkle, klipp opp toppen av posen med en saks og hell potetmosen over i en serveringsskål.
Skrell gulrøttene og kutt dem i grove biter. Kutt soppene i to. Skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken. 
Varm opp en stor kjele med litt olje til middels høy varme, og stek soppen og gulrøttene i 3-4 minutter, til soppen er gyllen. Legg gulrøttene og soppen til side i en skål, og ha litt ny olje i kjelen om nødvendig. Stek kjøttdeigen i 3-4 minutter. Tilsett deretter banansjalottløken og hvitløken, og stek videre til løken er blank. Ha soppen og gulrøttene tilbake i kjelen, og tilsett seterrømmen, steinsoppulveret og ca. 1 dl vann. Gi gryten et oppkok og smak til med salt og pepper.
Kok opp ca. 1/2 liter vann med litt smør i en kjele. Damp brokkolibukettene under lokk i 4-5 minutter.  
Finhakk kruspersillen fra urtepakken og strø den over gryten ved servering. Server de rørte tyttebærene ved siden av.
Fun fact! Mange unge tror brokkolien er typisk norsk, men den var faktisk ikke vanlig i Norge før på 1980-tallet! I boken sin "Roman 1987" fra 1987 omtalte Dag Solstad brokkolien som en "ny og bemerkelsesverdig grønnsak".
Vel bekomme!