Quinoa- og mangosalat med soyamarinert laks

Quinoa- og mangosalat med soyamarinert laks

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • soyasaus
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Ferdigkokt quinoa
200 g
Mango
1 stk
Agurk
1/2 stk
Restaurantsalat
75 g
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Chiliflak
1 pakke
Ingefær
1 bit
Soyasaus
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ingefær kan faktisk skrelles med skje! Bruk en teskje eller spiseskje til å skrape vekk det tynne skallet.

Sett stekeovnen på 180 grader.
 Legg fisken i en smurt ildfast form. Skrell ingefæren og finriv den på et rivjern. Ha den revne ingefæren i en skål, og bland inn sesamfrøene, ønsket mengde chiliflakes, 4 ss soyasaus og 2 ss olivenolje. Hell soyablandingen over fisken. Stek formen i ovnen i 8-9 minutter, eller til fisken er fast og har en lys rosa kjerne. 
Skrell mangoen og fjern stenen. Kutt mangoen i terninger, og kutt agurken i skiver. Bland mangoen, agurken, restaurantsalaten og quinoaen sammen i en serveringsskål. 
Bryt den ferdigstekte fisken i biter med hendene, og strø bitene over salaten. Bruk soyablandingen i bunnen av formen som dressing, eller server den ved siden av. 
Fun fact! Quinoa er en plante som stammer fra andesregionen, nærmere bestemt Peru og Bolivia, i Sør-Amerika, og som dyrkes for sine spiselige frø. Ordet quinoa kommer fra Quechua-språkene, som er den største språkfamilien blant Sør-Amerikas urbefolkning. Quinoa har i løpet av de siste årene blitt populært i resten av verden grunnet sitt høye innhold av protein, fiber og B-vitaminer.
Vel bekomme!