Quinoa- og mangosalat med soyamarinert laks
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Olivenolje
- soyasaus
Laksefilet
325 g
Ferdigkokt quinoa
200 g
Mango
1 stk
Agurk
1/2 stk
Restaurantsalat
75 g
Sesamfrø
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Ingefær
1 bit
Soyasaus
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ingefær kan faktisk skrelles med skje! Bruk en teskje eller spiseskje til å skrape vekk det tynne skallet.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Skrell ingefæren og finriv den på et rivjern. Ha den revne ingefæren i en skål, og bland inn sesamfrøene, ønsket mengde chiliflakes, 4 ss soyasaus og 2 ss olivenolje. Hell soyablandingen over fisken. Stek formen i ovnen i 8-9 minutter, eller til fisken er fast og har en lys rosa kjerne.
Skrell mangoen og fjern stenen. Kutt mangoen i terninger, og kutt agurken i skiver. Bland mangoen, agurken, restaurantsalaten og quinoaen sammen i en serveringsskål.
Bryt den ferdigstekte fisken i biter med hendene, og strø bitene over salaten. Bruk soyablandingen i bunnen av formen som dressing, eller server den ved siden av.
Fun fact! Quinoa er en plante som stammer fra andesregionen, nærmere bestemt Peru og Bolivia, i Sør-Amerika, og som dyrkes for sine spiselige frø. Ordet quinoa kommer fra Quechua-språkene, som er den største språkfamilien blant Sør-Amerikas urbefolkning. Quinoa har i løpet av de siste årene blitt populært i resten av verden grunnet sitt høye innhold av protein, fiber og B-vitaminer.
Vel bekomme!