Soppsuppe med serranoskinke, erter og pinjekjerner servert med langbrød
3.81 (78)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
Aromasopp
100 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Helmelk
5 dl
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Shiitakesopp
100 g
Soyasaus
Hønsebuljong
1 pakke
Grønne erter
125 g
Serranoskinke
80 g
Smør
Langbrød av fullkorn
2 stk
Pinjekjerner
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha en skvett med rødvin i soppsuppen for ekstra god smak.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt aromasoppen og shiitakesoppen i båter.
Varm opp en mellomstor kjele med litt olje til høy varme. Stek løken, hvitløken og soppen i 4-5 minutter. Tilsett melken, 1 dl vann, steinsoppulveret, hønsebuljongen og 2 ss soyasaus, og kok opp. La suppen småkoke i 5-6 minutter, og kjør den glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. La suppen stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist pinjekjernene i 1-2 minutter, eller til de er gylne. Legg pinjekjernene i en skål.
Skjær serranoskinken i strimler. Ha litt olje i stekepannen, og varm den opp igjen til høy varme. Stek serranoskinken i 2-3 minutter. Ha i ertene og stek videre i 1-2 minutter. Tilsett 1 ts smør mot slutten av steketiden.
Varm langbrødene i ovnen i 2-3 minutter.
Topp soppsuppen med pinjekjernene, serranoskinken og ertene, og server langbrødene ved siden av.
Fun fact! Det kan svi i øynene når man kutter løk fordi løken inneholder cystein. Når løken kuttes, blir cysteinet omdannet til en svovelholdig gass som irriterer øynene. Hjernen svarer da med å øke produksjonen i tårekjertlene for å tynne ut gassen.
Vel bekomme!