Laksepoke med koriander, vårløk og sesamfrø servert med ris og mango- og avokadosalat
4.19 (77)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk
Basisvarer:
- Flytende honning
- soyasaus
Laksefilet
325 g
Sesamfrø
1/2 pakke
Rød chili
1/2 stk
Lime
1 stk
Koriander
1/2 bunt
Soyasaus
Flytende honning
Vårløk
1/2 pakke
Mango
1 stk
Avokado
1 stk
Rød chili
1/2 stk
Basmatiris
125 g
Vårløk
1/2 pakke
Koriander
1/2 bunt
Sesamfrø
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server chilimajones til retten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Kutt vårløken i tynne skiver, og grovhakk halve pakken med koriander. Skjær laksen i terninger på ca. 2 x 2 cm. Finhakk chilien.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 20-30 sekunder.
Bland lakseterningene sammen med den hakkede korianderen, halvparten av chilien, halvparten av vårløken, halvparten av sesamfrøene, 1 spiseskje soyasaus, 1/2 spiseskje flytende honning og saften fra limen i en skål. Bland alt godt sammen.
Skrell mangoen. Kutt avokadoen i to, og fjern stenen. Kutt avokadokjøttet og mangoen i terninger på ca. 1 x 1 cm. Bland mango- og avokadoterningene sammen med resten av chilien.
Fordel risen, korianderen, laksen og mango- og avokadosalaten i skåler for servering. Server med resten av korianderen, sesamfrøene og vårløken.
E'ai kākou!
Vel bekomme!