Tacogryte med karbonadedeig og sorte bønner servert med jasminris og rømme

Tacogryte med karbonadedeig og sorte bønner servert med jasminris og rømme

3.53 (109)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
Jasminris
150 g
Rød paprika
1 stk
Purreløk
1/2 stk
Karbonadedeig
300 g
Svarte bønner
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Three spice
1/2 pakke
Oksebuljong
1/2 pakke
Lime
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tacokrydderet kan være sterkt for sarte ganer, så smak deg frem!

Tilbered risen som anvist på pakken.
Rens paprikaen og kutt den i terninger. Skyll og grovhakk purreløken. Hell laken av bønnene og skyll bønnene i kaldt vann.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til full varme. Stek karbonadedeigen i ca. 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp karbonadedeigen med en stekespade, tilsett purreløken og paprikaen og stek videre i 2-3 minutter. Ha i bønnene, de hakkede tomatene, tacokrydderet og oksebuljongen, og la det hele småkoke i ca. 10 minutter. 
Kutt limen i båter og server tacogryten med limebåtene, risen og rømmen.
Vel bekomme!