Primørsalat med quinoa og halloumiost, servert med basilikumolje
Glutenfri
Vegetar

Primørsalat med quinoa og halloumiost

servert med basilikumolje
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Quinoamiks
125 g
Nepe
1 stk
Reddiker
1 pakke
Grønne bønner
150 g
Hjertesalat
1 stk
Halloumi
100–200 g
(Melk, Laktose)
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Smør
1 ss
(Melk)
Basilikumolje
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
620 kcal
Fett:
36 g
Karbohydrater:
44 g
Protein:
30 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Nepene og reddikene kan pannestekes og da trenger du ikke sette på ovnen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft(se tips). 
Kok quinoaen etter anvisning på pakken. La quinoaen dampe av seg i 5 minutter før servering.  
 Skyll nepen og reddikene, og kutt dem i båter. Skyll bønnene og salaten. Fjern stilkfestet på bønnene, og del hjertesalaten i 4 båter på langs. Ha nepen og reddikene i en ildfast form, og ha i 1 ss smør og soyasausen. Stek nepene og reddikene i ovnen i omtrent 15 minutter.    
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumiosten i omtrent 1 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeskorpe. Pensle snittflatene på hjertesalaten med olje, og krydre med salt og pepper. Stek hjertesalatbåtene og bønnene i omtrent 2 minutter, eller til de har fått en gyllen stekeskorpe.       
 Fordel quinoaen på et serveringsfat. Del halloumiskivene og hjertesalaten i grove strimler. Vend nepen og reddikene inn i salaten, og topp med osten, salaten, bønnene og basilikumoljen.  
Vel bekomme!