Pitabrød fylt med vegansk farse, linser og grønnkål servert med ruccola og chipotlemajones
3.95 (65)
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Hvete·
- Rug·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Tomatpuré
1/2 pakke
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Potetkrydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1/2 pakke
Rød paprika
1 stk
Røde linser
1 pakke
VegMe-deig
150 g
Fullkornspita
4 stk
Ruccola
50 g
Chipotlemiks
1 pakke
Vegansk majones
1/2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt finhakket chili eller tørkede chiliflak i fyllet for sterkere smak!
Sett stekeovnen på 190 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll grønnkålen godt. Hell laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Kutt paprikaen i små terninger. Plukk bladene av timianen fra urtepakken.
Varm opp en stor kjele med litt olivenolje til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 2-3 minutter, til løken er blank. Tilsett 2,5 dl vann, tomatpuréen, vegetardeigen, linsene, paprikaen, potetkrydderet, halvparten av timianbladene og grønnsaksbuljongen. Smak til med salt og pepper, og la det hele småkoke på lav varme, under lokk, frem til resten av retten er ferdig. Vend inn grønnkålen når det er ca. 5 minutter til maten skal serveres.
Bland majonesen sammen med ønsket mengde chipotlemiks.
Fukt pitabrødene, og varm dem i ovnen i 3-4 minutter.
Skyll ruccolaen, ha den i en skål og vend inn litt olivenolje.
Fyll pitabrødene med fyllet og server dem med chipotlemajonesen, ruccolaen og resten av timianbladene.
Vel bekomme!