Hvit bønnesuppe med tomatsalsa, crème fraîche og nachochips

Hvit bønnesuppe med tomatsalsa, crème fraîche og nachochips

Ny oppskrift
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Hvite bønner
2 pakke
Grønn chili
1/2 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Crème fraîche
1 1/2 dl
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Lime
1/2 stk
Tomater
2 stk
Koriander
1/2 bunt
Vårløk
1/2 pakke
Grønn chili
1/2 stk
Olivenolje
Lime
1/2 stk
Nachochips
185 g
Crème fraîche
1 1/2 dl
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm nachochipsene i ovnen i 2-3 minutter på 200 grader.

Skrell hvitløken og løken. Finhakk hvitløken, løken og halve chilien. Hell laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann.
 Kutt tomatene i små terninger, finhakk korianderen og kutt vårløken i tynne skiver. Finhakk resten av chilien. Bland tomatene, korianderen, vårløken og chilien sammen med ca. 4 ss olivenolje og litt salt og pepper.
 Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken, hvitløken og chilien i 2-3 minutter, til løken er blank. Ha i bønnene, 5 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La suppen småkoke i ca. 5 minutter, og kjør den glatt med en stavmikser. Tilsett 1,5 dl crème fraîche, og smak til med saft fra halve limen og litt salt. 
Kutt resten av limen i båter. Server suppen med resten av crème fraîchen, tomatsalsaen, nachochipsene og limebåtene. 
Vel bekomme!