Entrecôte i kryddersmør med bearnéssaus, sopp, paprika og ovnsbakte poteter og løk
Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Timian
½ pakke
Banansjalottløk
1 stk
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Aromasopp
100 g
Entrecôte
400 g
Timian
½ pakke
Kryddersmør
1 pakke
Bearnéssaus
1 pakke
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Restaurantsalat
75 g
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt fetaost og ristede pinjekjerner i salaten.
Sett stekeovnen på 210 grader.
Skrell og kutt banansjalottløken og halve rødløken i grove biter. Fordel potetene og løkene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt, og noen kvister med timian. Stek potetene og løken i ovnen i 15-20 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
Kutt aromasoppene og paprikaen i skiver.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek kjøttet sammen med litt timian i ca. 4 minutter på hver side. Stek to og to kjøttstykker om gangen så unngår du at kjøttet kokes. Legg kjøttet over på en tallerken når det er ferdigstekt. Ha alle kjøttstykkene tilbake i stekepannen, tilsett ønsket mengde av kryddersmøret, og bruk en spiseskje til å øse smøret over kjøttet i ca. 3 minutter.
La kjøttet hvile frem til servering. Hell stekesjyen fra pannen over i en skål.
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek soppen og paprikaen i 4-5 minutter.
Varm opp bearnéssausen i en kjele på lav varme under omrøring. Smak til sausen med stekesjyen.
Kutt resten av rødløken i tynne skiver, og kutt tomaten i terninger. Skyll salaten. Bland rødløken, tomaten og salaten sammen i en serveringsskål, og vend inn litt olivenolje, salt og pepper.
Vel bekomme!