Ytrefilet av storfe med sopprisotto og ruccolasalat med cherrytomater

Ytrefilet av storfe med sopprisotto og ruccolasalat med cherrytomater

Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Ytrefilet av storfe
350 g
Smør
Banansjalottløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aromasopp
200 g
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Alkoholfri hvitvin
1 flaske
(Sulfitt)
Steinsoppesto
1 glass
(Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Ruccola
50 g
Cherrytomater
250 g
Sitron
½ stk
Olivenolje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha litt fetaost og pinjekjerner i ruccolasalaten.

Sett stekeovnen på 180 grader.
Kok opp ca. 3 dl vann med grønnsaksbuljongen.
Skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken. Kutt aromasoppen i skiver. Riv grana padano-osten på et rivjern. 
 Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken, hvitløken og soppen i 2-3 minutter. Tilsett risottorisen og hvitvinen, kok opp, og la det hele småkoke til vinen er nesten helt redusert. Ha i grønnsaksbuljongen, litt og litt, og la det koke til risen er gjennomkokt. Tilsett grana padano-osten, og smak til med steinsoppestoen, saft fra sitronen og litt salt og pepper. 
 Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med 1 spiseskje smør til høy varme. Stek kjøttet i 1-2 minutter på hver side. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter. La kjøttet hvile i 8-10 minutter når det er ferdigstekt. 
 Kutt cherrytomatene i to. Ha ruccolaen og cherrytomatene i en skål, og vend inn litt olivenolje, saft fra sitronen og salt og pepper. 
Vel bekomme!