Ytrefilet av storfe med sopprisotto og ruccolasalat med cherrytomater
Ny oppskrift
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Ytrefilet av storfe
350 g
Smør
Banansjalottløk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Aromasopp
200 g
Grana Padano
1 stk
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Risottoris
150 g
Alkoholfri hvitvin
1 flaske
Steinsoppesto
1 glass
Sitron
½ stk
Ruccola
50 g
Cherrytomater
250 g
Sitron
½ stk
Olivenolje
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt fetaost og pinjekjerner i ruccolasalaten.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Kok opp ca. 3 dl vann med grønnsaksbuljongen.
Skrell og finhakk banansjalottløken og hvitløken. Kutt aromasoppen i skiver. Riv grana padano-osten på et rivjern.
Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme, og stek løken, hvitløken og soppen i 2-3 minutter. Tilsett risottorisen og hvitvinen, kok opp, og la det hele småkoke til vinen er nesten helt redusert. Ha i grønnsaksbuljongen, litt og litt, og la det koke til risen er gjennomkokt. Tilsett grana padano-osten, og smak til med steinsoppestoen, saft fra sitronen og litt salt og pepper.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med 1 spiseskje smør til høy varme. Stek kjøttet i 1-2 minutter på hver side. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek formen i ovnen i 10-12 minutter. La kjøttet hvile i 8-10 minutter når det er ferdigstekt.
Kutt cherrytomatene i to. Ha ruccolaen og cherrytomatene i en skål, og vend inn litt olivenolje, saft fra sitronen og salt og pepper.
Vel bekomme!