Indisk biryani med kylling, brokkoli, koriander, raita og nanbrød

Indisk biryani med kylling, brokkoli, koriander, raita og nanbrød

Ny oppskrift
Under 25 min
11 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Basmatiris
250 g
Karri
1 pakke
Bakepoteter
2 stk
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Garam masala
2 pakke
Strimlet kyllingfilet
600 g
Koriander
1 bunt
Nanbrød
4 stk
(Hvete)
Raita
300 g
(Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner kyllingen i garam masala-krydderet og litt olje i et par timer for mer smak.

Sett stekeovnen på 200 grader.
Tilbered risen som anvist på pakken. Ha karrikrydderet i kokevannet med risen. 
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt bakepotetene i terninger. 
Kok potetterningene i 10-12 minutter. Kok brokkolien sammen med potetene de siste 2 minuttene av potetenes koketid.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i 2-3 minutter, eller til den har fått litt farge. Legg kyllingen til side på en tallerken. 
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp igjen til middels høy varme. Stek potetene, løken, hvitløken og brokkolien i 4-5 minutter. Tilsett garam masala-krydderet, risen og kyllingen, og la det hele steke i 3-4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Varm nanbrødene i ovnen i 2-3 minutter. 
Finhakk korianderen. Topp den indiske kyllinggryten med korianderen, og server nanbrødene og raitaen ved siden av.
Vel bekomme!