Tempurasei med ovnsbakte potetbåter, ertepuré og revet gulrot
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
6 pers
6 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
1000 g
Potetkrydder
2 pakke
Tempurasei
550 g
Tempurasei
330 g
Bakepapir (kan sløyfes)
Grønne erter
500 g
Smør
2 ss
Melk
½-1 dl
Gulrøtter
400 g
Sitron
1 stk
Remulade
2 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt grovrevet eple eller annet godt sammen med de revne gulrøttene!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover i en ildfast form, og vend inn potetkrydderet og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 25 minutter, eller til potetene er gylne.
Fordel fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i 12-15 minutter.
Kok ertene i 2-3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør ertene sammen med en stavmikser. Spe på med 0,5 til 1 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper før servering.
Skrell gulrøttene og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter. Server retten med remuladen og sitronbåtene.
Vel bekomme!