Tempurasei med ovnsbakte potetbåter, ertepuré og revet gulrot

Tempurasei med ovnsbakte potetbåter, ertepuré og revet gulrot

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

6 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
1000 g
Potetkrydder
2 pakke
(Sulfitt)
Tempurasei
550 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Tempurasei
330 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Bakepapir (kan sløyfes)
Grønne erter
500 g
Smør
2 ss
Melk
½-1 dl
Gulrøtter
400 g
Sitron
1 stk
Remulade
2 pakke
(Egg)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt grovrevet eple eller annet godt sammen med de revne gulrøttene!

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i båter. Fordel potetbåtene utover i en ildfast form, og vend inn potetkrydderet og litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i ca. 25 minutter, eller til potetene er gylne.
Fordel fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek brettet i ovnen i 12-15 minutter.
Kok ertene i 2-3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør ertene sammen med en stavmikser. Spe på med 0,5 til 1 dl melk, litt og litt, til puréen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper før servering.
Skrell gulrøttene og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter. Server retten med remuladen og sitronbåtene. 
Vel bekomme!