Tacokrydret chili sin carne med fullkornsris, salat og rømme
Ny oppskrift
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Gul løk
1 stk
Gulrot
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Svarte bønner
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Three spice
1/2 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Fullkornsris
125 g
Lettrømme
150 g
Isbergsalat
1/2 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsaker til overs i kjøleskapet? Lag din egen vri på salaten og tilsett flere grønnsaker!
Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulroten i små terninger. Sil laken av bønnene og maisen, og skyll bønnene i kaldt vann. Rens paprikaen og kutt den i terninger.
Chili sin carne: Varm opp en stekepanne eller en kjele med litt olje til middels varme. Stek løken i et par minutter, til den er blank. Tilsett tacokrydderet, ønsket mengde chiliflakes og 0,5 dl vann. Ha i bønnene, maisen, gulroten og de hakkede tomatene, og la det hele småkoke i 10-12 minutter. Ha i paprikaterningene når det gjenstår 3-4 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Grovhakk salaten, ha den i en skål, og vend inn litt olivenolje og salt.
Server retten med lettrømmen.
Fun fact! Chili sin carne, som betyr "chili uten kjøtt", er en gryte som ofte inneholder tomater og bønner. Ordet chili kommer fra nahuatl, et språk som snakkes av over 1,5 millioner mennesker i Mexico.
Vel bekomme!