Thai-risboller med sweet chili-nudler og stekt pak choy
Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Peanøtter·
- Nøtter
Basisvarer:
- Olje
- salt
- soyasaus
Basmatiris
125 g
Kinesisk hvitløk
1 stk
Nøttemiks
75 g
Purreløk
1/2 stk
Grønn currypaste
1/2 pakke
Koriander
1/2 bunt
Risnudler
180 g
Sweet chili-saus
85 g
Pak choy
1 stk
Rød chili
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
Soyasaus
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en fastere deig, la deigen hvile i kjøleskapet i 10 minutter før du lager bollene.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme. Rist nøttemiksen i 1-2 minutter, til nøttene er gylne. Ha nøttene til side, og rist sesamfrøene i ca. 30 sekunder, til de er gylne. Fjern enden på purreløken, snitt purreløken i to på langs og skyll den godt i kaldt vann. Grovhakk purreløken og nøttene. Skrell og finhakk hvitløken.
Ha den ferdigkokte risen i en stor bolle. Tilsett nøttene, purreløken, currypasten, hvitløken og ca. 2/3 ts salt, og bland godt. Kna deigen til den er litt seig.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Fukt hendene og form små, kompakte boller av risdeigen. Stek bollene i 2-4 minutter på hver side, eller til de er gylne og har en jevn stekeskorpe på alle sider. La bollene ligge stille i pannen en stund mellom hver gang du snur dem.
Tilbered nudlene som anvist på pakken. Grovhakk korianderen. Hell vannet av nudlene når de er ferdigkokte, ha nudlene i en serveringsbolle og vend inn korianderen og ønsket mengde chilisaus.
Skyll pak choyen og fjern bunnen, slik at bladene separeres. Kutt ønsket mengde av chilien i tynne skiver. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek chilien i et lite minutt. Tilsett pak choy-bladene, og stek videre i et par minutter, til bladene begynner å "falle sammen". Drypp over litt soyasaus rett før servering.
Server risbollene med sweet chili-nudlene, den stekte pak choyen og sesamfrøene.
Vel bekomme!