Pasta carbonara med skinke, bacon, erter og sukkererter

Pasta carbonara med skinke, bacon, erter og sukkererter

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Melk

Basisvarer:
  • Egg
  • olje
  • pepper
  • salt
Strimlet kokt skinke
200 g
Grønne erter
125 g
Gul paprika
1 stk
Banansjalottløk
1 stk
Bacon
150 g
Glutenfri tortiglioni
250 g
Laktosefri crème fraîche
150 g
(Melk)
Egg
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server carbonaraen med parmesan eller din favorittost!

Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skrell og finhakk banansjalottløken. Kutt paprikaen i staver.
Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek skinken og baconet i 3-4 minutter, til det har fått litt farge. Ha i banansjalottløken og paprikaen, og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett ertene, og stek videre i et lite minutt. Krydre med salt og pepper.
Kakk 1 egg, og ha eggeplommen i en skål. Bland crème fraîchen inn med eggeplommen.
Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men la det være igjen ca. 1/2 dl av pastavannet. Sett kjelen tilbake på middels varme. Bland skinkeblandingen og carbonarasausen inn i pastaen.
Eggehviten som blir igjen kan brukes i bakst, omelett eller eggerøre! Hvis eggehviten oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet, holder den i opptil tre uker.
Vel bekomme!