Entrecôte med rødvinssaus, brokkoli, persille og västerbottengratinerte poteter

Entrecôte med rødvinssaus, brokkoli, persille og västerbottengratinerte poteter

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
  • smør
Entrecôte
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Fløtepoteter
400 g
(Melk, Laktose)
Västerbottensost
1 pakke
(Melk, Laktose)
Brokkoli
1 stk
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brokkolien kan også stekes i pannen du brukte til kjøttet for å spare oppvask!

Varm ovnen til 220 grader varmluft. 
 Skrell og press hvitløken. Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttet i 1-2 minutter på hver side, og krydre det med salt og pepper. Tilsett 2 ss smør, 1-2 stilker timian og hvitløken, og stek videre til smøret er nøttebrunt. Ha kjøttet i en ildfast form, og hell over smøret fra pannen. Stek formen i ovnen i 5-6 minutter, eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 54 grader. 
 Ha fløtepotetene i en ildfast form, og strø over osten. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er gyllen. 
 Kok opp ca. 1/2 liter vann med litt salt i en kjele. Del brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i staver. Kok brokkolien i 3-4 minutter, og hell deretter av vannet. Finhakk persillen. Vend persillen og 1 ts smør inn med brokkolien før servering. 
Ha rødvinssausen i en kjele, og varm den opp til kokepunktet rett før servering. 
Vel bekomme!