Entrecôte med rødvinssaus, brokkoli, persille og västerbottengratinerte poteter
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Pepper
- salt
- smør
Entrecôte
400 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Fløtepoteter
400 g
Västerbottensost
1 pakke
Brokkoli
1 stk
Timian og bladpersille
1/2 pakke
Rødvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Brokkolien kan også stekes i pannen du brukte til kjøttet for å spare oppvask!
Varm ovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og press hvitløken. Varm opp en stor stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kjøttet i 1-2 minutter på hver side, og krydre det med salt og pepper. Tilsett 2 ss smør, 1-2 stilker timian og hvitløken, og stek videre til smøret er nøttebrunt. Ha kjøttet i en ildfast form, og hell over smøret fra pannen. Stek formen i ovnen i 5-6 minutter, eller til kjøttet har en kjernetemperatur på 54 grader.
Ha fløtepotetene i en ildfast form, og strø over osten. Stek formen i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten er gyllen.
Kok opp ca. 1/2 liter vann med litt salt i en kjele. Del brokkolien i mindre buketter. Skrell brokkolistilken, og kutt den i staver. Kok brokkolien i 3-4 minutter, og hell deretter av vannet. Finhakk persillen. Vend persillen og 1 ts smør inn med brokkolien før servering.
Ha rødvinssausen i en kjele, og varm den opp til kokepunktet rett før servering.
Vel bekomme!