Quesadillas med mango- og koriandersalat, tomatstekte kikerter og avokadokrem
3.98 (101)
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Mango
1 stk
Koriander
1 bunt
Chiliflak
1/2 pakke
Olivenolje
Avokado
1 stk
Lime
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Fullkornstortillaer
1 pakke
Revet mozzarella
100 g
Bakepapir (kan sløyfes)
Kikerter
1 pakke
Kinesisk hvitløk
1 stk
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Mexican BBQ
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt nøtter i skapet? Strø dem over de tomatstekte kikertene før servering!
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skrell mangoen, fjern stenen, og kutt mangokjøttet i små terninger. Grovhakk korianderen. Ha mangoen og korianderen i en skål, og vend inn litt olivenolje og ønsket mengde chiliflakes. Smak til med salt og pepper.
Skjær avokadoen i to på langs, og fjern stenen. Skrap ut avokadokjøttet med en spiseskje, ha det i en skål, og mos det med en gaffel. Bland inn yoghurten og saften fra limen, og smak til med salt og pepper.
Skrell og finhakk hvitløken og rødløken. Kutt tomaten i små biter. Sil vannet av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
Legg halvparten av tortillaene utover et stekebrett med bakepapir. Strø over mozzarellaen, og legg resten av tortillaene oppå osten. Stek quesadillaene i ovnen i ca. 5 minutter. Skjær dem i små "pizzastykker" før servering.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek løken, hvitløken og kikertene i 2-3 minutter. Ha i tomaten, krydre med det meksikanske grillkrydderet og litt salt og pepper, og stek videre i et lite minutt.
Fun fact! Mango er en av de mest spiste fruktene i verden, kun slått av banan! Mangoen har et høyt innhold av vitamin C. Vitamin C bidrar til normal kollagendannelse, som har betydning for blant annet hudens og tannkjøttets normale funksjon.
Vel bekomme!