Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing, poteter og stekt blomkål

Ovnsbakt laks med eple- og gressløkdressing, poteter og stekt blomkål

Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Sitron
1/2 stk
Grønt eple
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Gressløk
1 pakke
Sitron
1/2 stk
Blomkål
1 stk
Smør
Poteter
400 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i båter, fordel dem utover et stekebrett, og stek dem i ovnen i 20-25 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader. 
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Kutt eplet i små terninger, og finhakk gressløken. Bland epleterningene og gressløken sammen med lettrømmen i en serveringsskål, og smak til med saft fra halve sitronen og litt salt og pepper. 
Kutt blomkålen i små buketter.
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Skvis over saften fra resten av sitronen, og stek formen i ovnen i 8-10 minutter.
 Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme, og stek blomkålbukettene i 4-5 minutter. Ha i 1 ts smør, og stek videre i ca. 1 minutt. Krydre med salt og pepper. 
Vel bekomme!