Kyllinglårfilet med spinatrisotto og stekt rosenkål
4.23 (83)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Kyllinglårfilet
400 g
Risottoris
150 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Spinat
50 g
Gran Biraghi
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Rosenkål
200 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vend inn en spiseskje crème fraîche i risottoen rett før servering!
Sett stekeovnen på 220 grader.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Varm opp en mellomstor kjele med litt olje til middels høy varme. Stek løken og hvitløken i 1-2 minutter, ha i risottorisen, og stek videre i ca. 2 minutter. Tilsett 5 dl vann og hønsebuljongen, og la det hele småkoke i 15-18 minutter på middels varme. Rør om innimellom.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek kyllingen i ca. 2 minutter på hver side, og krydre den med salt og pepper. Legg kyllingen i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10-12 minutter.
Kutt rosenkålene i to. Skyll spinaten.
Ha litt ny olje i stekepannen og varm den opp til høy varme. Stek rosenkålene i 2-3 minutter. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og krydre med salt og pepper.
Ha spinaten i risottoen når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden. Smak til med salt, pepper, 1 ss smør og halvparten av Gran Biraghi-osten. Server resten av osten til retten.
Visste du at? Kyllinglårfilet er renskåret kjøtt fra låret til kyllingen. Lårkjøttet har naturlig en høyere fettprosent enn brystfilet, noe som gjør kjøttet ekstra saftig og smakfullt!
Vel bekomme!