Ovnsbakt torsk med potet, dillrømme og smørstekt nepe og reddiker

Ovnsbakt torsk med potet, dillrømme og smørstekt nepe og reddiker

4.04 (83)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Dill
1/2 pakke
Nepe
1 stk
Reddiker
1 pakke
Smør
Poteter
400 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt potetene i båter, fordel dem utover et stekebrett, og stek dem i ovnen i 20-25 minutter.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Kok potetene i 20-25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Finhakk dillen. Bland dillen sammen med lettrømmen, og smak til med salt og pepper.
Skrell nepen og kutt den i båter. Kutt hver reddik i fire båter. 
Fordel fisken i en smurt ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 10-12 minutter. 
 Varm opp en stekepanne med 2 ss smør til middels høy varme. Stek nepen og reddikene i 3-4 minutter, og krydre dem med litt salt. 
Fun fact! Dill er en krydder- og medisinplante som stammer fra Sentral-Asia. Navnet kommer fra det engelske «dile», som igjen har sitt opphav i de norrøne ordene «dilla» og «dylle» som betyr å berolige. Te av dill kan ha en beroligende effekt, og har blitt brukt mot søvnløshet.
Vel bekomme!